Mesto, ktoré vzniklo z ničoho
Príbeh Singapuru vyráža dych

Domov → Vydavateľstvo United Philantropy → Príbeh o Singapure

Singapur a jeho príbeh ohromí každého, pretože dokázal nemožné.

Kniha Ako sa z krajiny tretieho sveta stala prvá: Príbeh o Singapure 1965-2000 v predaji od 23. júna 2020

tri budovy Pohľad na jednu z dominánt Singapuru – tri budovy spojené na vrchu platformou pripomínajúcou obrovskú loď

Ako sa z krajiny tretieho sveta stala prvá: Príbeh o Singapure 1965-2000 je celý názov knihy, ktorá po enormnom celosvetovom úspechu prichádza aj pulty slovenských kníhkupectiev. Titul na náš trh exkluzívne prináša Nadácia United Philanthropy, budete si ju môcť zakúpiť od 23. júna 2020.

Príbeh Singapuru, alebo ak chcete Singapurskej republiky, je fakticky ohromujúci a nesmierne inšpiratívny. Vedeli ste, že dokonca aj z geografického hľadiska by na tomto 10-tisíc kilometrov vzdialenom mieste nemalo vôbec existovať mesto? Územie Singapuru sa skladá z viac ako 60 menších ostrovčekov, medzi ktorými sú vodné a bažinaté plochy. Nevhodný povrch bol pritom iba jedným z niekoľkých prekážok, s ktorými sa museli tvorcovia idey o modernom mestskom štáte vysporiadať, v minulosti čelil extrémne turbulentným dobám pre politické a rasové nepokoje.

Rok 1965 bol pre Singapur zlomový. Získal nezávislosť a na jeho čelo sa postavil nový premiér Lee Kuan Yew. Tento vizionár započal dekády mimoriadneho rozvoja, ktorý dospel až do dnešného nevídaného statusu: Singapur je jedinou ázijskou krajinou s najvyšším hodnotením AAA zo všetkých troch hodnotiacich odborov, teda Standard & Poor’s, Moody’s a Fitch Ratings. A vynikajúce ratingy si získava aj u ďalších agentúr.

Čomu vďačí za tieto skvelé ratingy? Predovšetkým otvorenosti, liberálnemu prístupu k podnikaniu a ochote prijímať migrantov. V súčasnosti tvoria až 36 percent obyvateľstva Singapuru imigranti a až 50 percent z nich pracuje v službách.

bazen Monumentálny strešný bazén s výhľadom na Singapur

Singapur má druhý najvyťaženejší prístav na svete, jeden z najvyšších príjmov na osobu, jednu z najdlhších dĺžok života obyvateľstva, špičkovú životnú úroveň, vzdelávanie i zdravotnú starostlivosť a hoci je formálne parlametnou republikou, už 55 rokov stavia na princípoch meritokracie. To znamená, že vodcami sú praví lídri, najlepší jedinci zvolení na základe svojich osobných zásluh. Nezáleží na ich sociálnom zaradení, vzdelaní, rodinnom zázemí, popularitu alebo dokonca vek. Systém, v ktorom štát vedú tí najlepší z najlepších, sa ukazuje ako ideálny.

Singapur je svet, o ktorom možno veľa nevieme, ale mali by sme ho spoznať, aby sme zlepšili samých seba. Aby sme sa inšpirovali k lepšiemu Slovensku.

Singapur Obal knihy Z tretieho sveta medzi elitu

Celý fascinujúci príbeh Singapuru si môžete už od 23. júna 2020 prečítať v svetovom bestsellere, ktorý konečne vďaka Nadácii United Philanthropy prichádza na Slovensko. Knihu s názvom Ako sa z krajiny tretieho sveta stala prvá: Príbeh o Singapure 1965-2000 nájdete vo všetkých naozaj dobrých kníhkupectvách.

Príbeh o charizmatickom lídrovi Lee Kuan Yew, ktorý bol vnímaný ako tvorca pravej voľnej ekonomiky s pravidlami nízkych daní, neobmedzených kapitálových reštrikcií, liberálnej imigrácii , ktorý snáď vytvoril najkozmopolitnejšiu krajinu sveta. Kniha je príkladom nie len pre Áziu, ale aj pre zbytok sveta ako si predsavziať a dosiahnuť vytýčené ciele. Je príkladom aj v súčasnosti pre iné časti sveta ako organizovať a riadiť infraštruktúru krajiny. Je úžasný príbehom vizionára, ktorý pretvoril nie len krajinu ale aj život miliónom ľudí. Príbeh o Singapure je aj príbeh o uplatnení „Meritokracie“(vláda osôb, zvolených na základe ich osobných zásluh a schopností. Vláda najschopnejších jedincov. Nekladie dôraz na bohatstvo, rodinné zázemie, rodinné či sociálne vzťahy)

Plánované vydanie na Slovensku april 2020.

Na tomto odkaze si môžete knihu zakúpiť

Ing. Eduard Heger

minister financií Slovenskej republiky

Na ceste k úspechu sa môžeme učiť z histórie, ktorá nám ponúka mnoho skutočných a inšpiratívnych príbehov. Jedným z takýchto príbehov je aj Singapur.

Ing. Zsolt Lengyel

poradca ministra pre cestovný ruch, bývalý (resp. ex) Country Manager adidas - Group Slovakia & Hungary

Úspešný priebeh, ktorý je aj zároveň návodom ako aj u nás veci vieme zmeniť k lepšiemu. Napriek tomu, že ide o rozdielny región a kultúru, je veľa príkladov ako môže naša krajina napredovať

Vladimir Orth

Zakladateľ skupiny spoločností United Group, predseda správnej rady Nadácie United Philanthropy

Singapur je vhodným príkladom pre nás všetkých. Stačí opakovať a vylepšovať. Je možné, že budeme krajinou, na ktorú budú iní vzhliadať? Meritokracia je garantom úspechu takejto spoločnosti

Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP

fotograf, cestovateľ

Fascinujú ma najmä prírodné krásy a tie ukazujem vo svojej tvorbe. Vyniká nimi aj juhovýchodná Ázia s výnimkou Singapuru. Obdivujem však jeho príbeh. Malý fliačik sa svojou usilovnosťou a víziou stal významným štátom. Pre mňa je v mnohom inšpiráciou. A mal by byť aj pre Slovensko.

Mgr. Juraj Droba MA

MB a Župan Bratislavského samosprávneho kraja

Výnimočný príbeh výnimočnej krajiny, postavený na otvorenej ekonomike a hodný nasledovania. Kopírovať sa nedá, ale vieme sa z neho veľa naučiť.