Domov → Blog

Knižné publikácie plánované na rok 2022

Zmyslom nadácie je pomáhať vytvárať lepšiu spoločnosť. Vyzdvihnúť a podporiť mladých a šikovných ľudí. Pomáhať im s manažmentom a prípadne učiť líderstvu. Tieto ciele sú súčasťou náplne nadácie. Hlavným prvkom na ceste poznania je vzdelávanie a preto každoročne prináša nadácia United Philanthropy nové medzinárodné tituly, ktoré k týmto hodnotám prispievajú.

V r.2022 plánuje  nadácia United Philanthropy vydať nasledovný titul:

„Prosperity Paradox“ od Claytona M.Christensena

V tejto knihe profesor Clayton M.Chriistensen vysvetľuje, že násobenie investícii do ekonomického rozvoja nie je zárukou udržateľnej prosperity a ponúklo trvalú a udržateľnú prosperitu. Globálna chudoba je veľkým problémom na planéte a dlhé desaťročia sme verili, že inteligentní ľudia dôkazu tento trend zvrátiť. Predpokladom aktuálnych riešení sa spolieha na riešenie formou pokus omyl.

Plánom je identifikovať problém, naliať doň peniaze a čakať, kedy sa začne zlepšovať.

Nádej však nie je stratégia.

Clayton odhaľuje, že napriek snahe, investíciám a krátkemu pozitívnemu výsledku sa v konečnom dôsledku situácia vracia späť, prípadne sa zhoršuje napriek snahe ľudí a vynaloženiu obrovských súm prostriedkov. Navrhuje aplikovať analýzu a následne riadenie inovácií, ktoré budujú lepšiu spoločnosť. Inovácie, ktoré vytvárajú nové trhy a zhora nadol ponúkajú trvalo udržateľný rast. Používa príklady spoločností z USA, kde výrobcovia automobilov, šijacích strojov, cukroviniek ukazujú ako inovačné modely fungujú a sú príkladom pre iné krajiny, ako príklad uvádza: Argentína, Rwanda, Japonsko, Južná Kórea, ktoré tieto modely prevzali.

Použité myšlienky reálne ukazujú ako sa dostať k udržateľnému pokroku a ako si zachovať parametre tohto rozvoja.

Kniha od Claytona ukazuje a vyzýva každého  ako vytvoriť lepší svet pre seba a ostatných okolo nás.

Budeme vďační akémukoľvek právnickému subjektu alebo fyzickej osobe za priamu finančnú podporu alebo odvedenie 2% z daní. Veríme, že práve vzdelávanie má veľký podiel na kvalite a rozvoji spoločnosti.

Naspäť na zoznam blogov.